Blog Archives

Extract Straight From The Movies #2

In this post I’m gonna continued extracting quotes from movies. All of the movies were movies that i’ve watched. So this is a handpicked quotes, not something-random-but-sounds-cool quotes, although some of the quotes I’m gonna quoted here today will naturally cool ­čśÇ

Here it goes:

The Shawshank Redemption (1994):

Andy Dufresne: She was beautiful. God I loved her. I just didn’t know how to show it, that’s all. I killed her, Red. I didn’t pull the trigger, but I drove her away. And that’s why she died, because of me.

Andy Dufresne: You know the funny thing is, on the outside I was an honest man, straight as an arrow. I had to come to prison to be a crook.

Andy Dufresne: That’s the beauty of music. They can’t get that from you… Haven’t you ever felt that way about music?
Red: I played a mean harmonica as a younger man. Lost interest in it though. Didn’t make much sense in here.┬á
Andy Dufresne: Here’s where it makes the most sense. You need it so you don’t forget.┬á
Red: Forget?  Read the rest of this entry

Christopher Nolan

Gw pertama kali kenal Nolan tahun 2005 pas filmnya Batman Begins (2005), sebenernya waktu itu gw ga kenal yang namanya Nolan. Lebih karna gw ga begitu peduli dengan directornya dan emang belom begitu terkenal, at least belom terkenal di mata gw. Dan gw tonton juga selain karna waktu itu ditraktir nonton di bioskop PIM pas ultahnya gori.

Film kedua Nolan yang gw tonton itu The Prestige (2006) dan lagi-lagi gw belom kenal ama director satu ini, gw nonton film ini mungkin sekitar tahun 2008 ato 2007. Dan baru kenal Nolan pas baca IMDB-nya trus liat-liat list filmnya, barulah gw tau yang namanya Insomnia (2002), Memento (2000), Following (1998), Doodlebug (1997). Abis itu gw tontonlah yang namanya Memento. Dan gw pun amaze. Gila. Ada ya orang sejenius ini bikin film. Dengan style penyutradaraan yang ngga standar, tumpang tindih, script juga kuat. Otak kita bener-bener diperes untuk sekadar “ngikutin” jalan cerita film ini. Read the rest of this entry

The Battery (2007)

Belom lama ini gw sempet nonton film Jepang judulnya The Battery (Batter├«). Film ini lumayan udah lama juga “bercokol” di harddisk gw dan belom sempet ditonton. Gw masih inget banget kalo film ini gw kopi dari fadli pas awal-awal gw punya harrdisk. Jadi ya ini termasuk┬á film-film yang paling awal gw punya. Film Battery ini adaptasi dari novel karangan Asano Atsuko, yang gw belom baca sih novelnya. Tapi dari filmnya gw liat ceritanya emang bagus. Tentang seorang remaja di Jepang yang pindah ke desa kelahiran ibunya karna udara desanya lebih cocok untuk adeknya yang kebetulan sakit-sakitan. Remaja ini namanya Takumi Harada, diperanin dengan baik sama Kento Hayashi (dan gw paling suka kalo adeknya udah manggil abangnya “Takumiiii…” dengan irama khas Jepang yang manja…hehehe).

Si Takumi ini kebetulan jago banget maen Baseball, berbakat dia jadi Pitcher. Kalo bokapnya si Takumi ini kurang tertarik ama Baseball, nah kalo nyokapnya terlalu fokus ama adeknya yang sakit, jadi ya si Takumi ini kurang perhatian dari ortunya. Di desa kelahiran ibunya ini mereka tinggal di rumah bapak dari ibu Takumi, dan si Kakeknya Takumi ini suka ama Baseball, bahkan dia pernah jadi pelatih Baseball di sekolah waktu dulu. Read the rest of this entry

Extract Straight From The Movies #1

Dalam kategori film ini gw akan membagi beberapa quotes dalam film2 yang udah pernah gw tonton sebelumnya, edisi #1 ini udah pernah gw tulis di sini, pas tanggal 31 Januari 2009 yang lalu..

Quotes from Italian Job:

John Bridger: You know, Charlie, there are two kinds of thieves in this world: those who steal to enrich their lives, and those who steal to define their lives. Don’t be the latter. Makes you miss out on what’s really important in this life.
Charlie Croker: What are you talking about, John? You’ve been a good father.
John Bridger: Sitting in prisons doesn’t make you a good father. I spent half my kid’s life in prison. Don’t get to be my age with nothing but this, Charlie. Find somebody you want to spend the rest of your life with, and hold onto her forever.

John Bridger: I trust everyone. It’s the devil inside them I don’t trust.

Quotes from Forrest Gump:

Forrest Gump: Mama always said, dying was a part of life.

Forrest Gump: I don’t know if we each have a destiny, or if we’re all just floatin’ around accidental-like on a breeze. But I, I think maybe it’s both.

Quotes from Donnie Darko:

Dr. Lilian Thurman: Donnie, an atheist is someone who denies altogether the existence of God. You’re an agnostic. An agnostic is someone who believes that there can be no proof of the existence of God, but does not deny the possibility that God exists.

Karena ini baru edisi #1, jadi dikit aja dulu, nantinya gw ga hanya akan masukin quotes, tapi mungkin bahasan tentang film atau acara tivi, atau campuran keduanya

(: